Emag Genius dupa trei ani de utilizare

În anul 2020, eMAG anunța programul eMAG Genius. Era o noutate la vremea aceea pentru piața de e-commerce din România. Unii l-au privit cu suspiciune, alții l-au îmbrățișat din prima zi.

emag genius

Eu nu am fost sceptic, dar, de regulă, las puțin lucrurile să se așeze, apoi iau o decizie. E adevărat că nu sunt un cumpărător impulsiv – de obicei, cumpăr când am nevoie sau pun produse în wishlist și, dacă apare o promoție bună la ceva de acolo, le cumpăr atunci.

Personal, folosesc Genius din 2023, dar nu pentru că am devenit un cumpărător înrăit, ci pentru că, oricum, fac destule cumpărături pentru familie și cunoscuți. În felul acesta, devine rentabil chiar și pentru comenzile de valoare mai mică.

Pot spune că, de când m-am abonat la Genius, comportamentul meu de cumpărător s-a schimbat puțin – în sensul că mai dau și comenzi mici atunci când chiar este nevoie. De regulă, nu comand produse sub 100 de lei, pentru că sunt conștient că, pe termen lung, nu e sustenabil și că e absurd să te aștepți ca, la o comandă de 30-40 de lei, cineva să ofere transport gratuit și să fie și profitabil.

Cred cu tărie că cel mai mare avantaj este faptul că știi clar că, dacă ai nevoie de ceva urgent, nu trebuie să-ți mai bați capul cu taxa de transport pentru comenzile mici.

Nu cred că mai trebuie să spun că fac suficiente comenzi cât să-mi amortizez abonamentul Genius. Oricum, nici nu e nevoie să te stresezi prea mult pentru asta – cu câteva comenzi pe an, ai rezolvat problema.

Din păcate, eMAG a rămas singurul de pe piață care oferă un astfel de serviciu. E adevărat că nu sunt multe magazine online care pot concura cu eMAG, dar mă așteptam, de exemplu, ca Altex să încerce ceva similar.

Voi folosiți Genius? Dacă da, de cât timp?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *